Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás burgonyasaláta

default user icon
Hagymás burgonyasaláta

Hozzávalók

  • 800 g rózsaburgonya
  • 80 g hagyma
  • 5 darab savanyú uborka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál ecet
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

    A burgonyákat mossuk meg, és főzzük sós vízben. Hagyjuk kihűlni és tisztítsuk meg.

    A hagymát vágjuk fel vékony karikákra. A savanyú uborkát kockázzuk fel, a kihűlt burgonyákat pedig karikázzuk fel.

    Egy tálban keverjük össze a hagymát, burgonyát és az uborkákat. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a 2 deci forró vizet a kristálycukorral, a sóval, az olajjal és a 3 evőkanálnyi ecettel. A forró öntetet öntsük a burgonyasalátára, majd 30 percig hagyjuk állni. Forrón és hidegen is tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin