Elkészítés: A piskótához a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kisütjük. Ha kihűlt, a piskótát kettévágjuk.
A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kemény habbá vert tejszín felét. A túrókrémet a piskótára kenjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, 2/3 részét a krémre szórjuk, befedjük a másik lappal.
Tetejére tejszínt kenünk, felszeljük, és minden szeletre habrózsát nyomunk. Szőlővel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre