Keress receptre vagy hozzávalóra

Meggyes-almás-zabpelyhes sütemény

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 80 dkg reszelt alma
  • 25 dkg zabpehely
  • 35 dkg magozott meggy
  • fahéj
  • 5-6 dkg margarin
  • 1 evőkanál édesítő
  • 1/2 csomag sütőpor
  • vágott dió ízlés szerint
  • kevés margarin a tepsi kenéséhez

Elkészítés

    1. Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. A kapott masszát kézzel belenyomkodjuk egy közepes nagyságú, magasabb falú, margarinnal kikent tepsibe. 
    2. A tetejét kb. két maréknyi dióval megszórjuk, de mehet bőven több is, mert a sült dió különösen finom.
    3. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetejére szórt dió szép, piros színt kap.

Megjegyzés

Isteni sütemény. Ráadásul bűntudat nélkül ehető!

Az alma reszelve legyen kb. 80 dkg, de az sem baj, ha majdnem 1 kg. A margarint pedig olvasztva tedd bele, úgy szépen összeáll a massza.

nemetinetimi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

temeszter 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom, könnyű, nem túl édes süti, nagy sikerem volt vele. Biztosan fogok még sütni ilyet.

Hasonló Receptek

Magazin