Gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 18 dkg édes keksz darálva
  • 8 dkg vaj
  • 1 kanál lekvár
  • A krémhez:
  • 4,5 dl joghurt
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • gyümölcsök (ribizli, barack befőtt, kivi, áfonya)
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat összemorzsolom, és egy kapcsos tortaformába nyomkodom.

    A joghurot a cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, reszelt citrom héjjal és 1 csomag zselafin fix-szel jól összekeverem. Egy másik tálban a tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag zselatin fix-szel géppel kemény habbá verem.

    A 2 krémet összekeverem, és felét a tésztára kanalazom. Letakarom babapiskótával, megszórom ribizlivel, és rákanalazom a maradék krémet. A tetejét tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítem.

    A tortazselét egy pohárba szórom, kis kanál cukorral és 2,5 dl vízzel elkeverem. 2 percre a mikróba teszem, kevergetve pár perc hűlés után a süti tetejére öntöm. 5-6 óráta a hűtőbe teszem, míg tökéletesen megdermed, ezután leszedem a tortaformát, és az oldalát mandulalapokkal vagy kókuszreszelékkel beszórom.

Megjegyzés

Mindjárt kettőt csináltam, mert annyira egyszerű és gyors, egyiket az anyukámnak, másikat magunknak.

A tejszínhez lehet zselatin fix helyett habfixálót is használni.

Ékes Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ékes Andrea 4 évvel ezelőtt
Kedves lanita1 Nemszükséges zselét tenni a tetejére, ha nem szeretik a gyerekek. A joghurt torták elég kényesek, a sütés nélküli tészta pedig törékeny, így mindenképpen tegyél vagy folpackot vagy alufóliát az aljára, hogy le tudd emelni a torta aljáról, a karima,- ha megdermedt tökéletesen a krém,- az simán leszedhető. Az jutott az eszembe, hogyha nagyon kezdő vagy, akkor vegyél egy kész gyümölcstorta lapot, erre tedd a joghurtkrém felét, majd a gyümölcsöt vagy még egyszerűbb, ha főzöl egy sima vanília pudingot, azt teszed a gyümölcstorta lapra, erre jöhetnek a gyümölcsök és készen is van.
Lukács Anita 4 évvel ezelőtt
Nagyon köszönöm a választ! Kislányom szülinapjára szeretném elkészíteni, oviba bevinni. Csak még annyi,hogy a tortaformát ki kell bélelni alufóliával? Úgy könnyebben áthelyezhető pl. tálcára? A tetejére muszáj tortazselét tenni? Bocsi a sok kérdésért, kezdő vagyok tortaügyben :) Anita
Ékes Andrea 4 évvel ezelőtt
Kedves lanita1 Bármilyen gyümölccsel lehet, frissel, fagyasztottal vagy befőttel. Pár dologra kell odafigyelni: ha friss akkor a zselé és az ananász nem szereti egymást, azt ne használj, néha még a kivi is megkeseredhet, mert olyan enzim keletkezik, amitől keserű lesz. Fagyasztott gyümölcsöt vagy kiengeded és leszűröd, de akkor tottyadt lesz, ez belül a krémbe jó, de díszítéshez nem, vagy fagyott állapotban kevered a krémhez, mert amivel fixálod, zselatin vagy zselatin fix vagy habfixáló, az megfogja a levét is. Ha befőttet használsz, azt le kell szűrni, nem olyan szép a színe, nem olyan jó az íze, de a meggy befőttként is kiváló. Szerintem a legízletesebb idény gyümölcsöket használd, most az epret , majd a málnát és a meggyet, a ribizli bárhogyan jó, fagyottan is és frissen is. Most jutott eszembe, hogy a narancs is nagyon finom joghurttal mag a citrom. Sok sikert hozzá, bármilyen gyümölcsöt is választasz:)
Lukács Anita 4 évvel ezelőtt
Szeretném megkérdezni,hogy próbáltad már más gyümölccsel is? Ha igen,milyennel? A ribizli fagyasztott vagy friss amit használtál? Köszi: Anita

Hasonló Receptek

Magazin