Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors rákkoktél

Hozzávalók

  • 1 db avokádó
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 2 evőkanál majonéz
  • őrölt bors
  • 25 dkg rák (főtt, hámozott)
  • salátalevél
  • kapor

Elkészítés

    1. Az avokádót hosszában kettévágjuk, a magját kivesszük, a héját lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
    2. Megmossuk, kimagozzuk a paradicsomot és kis kockákra vágjuk. A kaprot is megmossuk, leitatjuk róla a folyadékot, és a leveleit apróra vágjuk.
    3. A főzőtejszínt, a majonézt, a kaprot, a paradicsomot és az avokádót összekeverjük, majd sóval, borssal, és esetleg egy kis citromlével ízesítjük.
    4. A rákot lecsepegtetjük, és belekeverjük a salátába.
    5. Eközben a salátaleveleket is megmossuk, és megszikkasztjuk. Négy kis üvegtányért, vagy kelyhet kibélelünk vele, majd a rákkoktélt beletöltjük. Kaporral díszítjük, és friss bagettel tálaljuk (Rák helyett kockára vágott főtt sonkát is keverhetünk bele).

Megjegyzés

Rendkivül egyszerű az elkészitése, a tálalása dekorativ, és nagyon egészséges előétel.

Kohanecz
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin