Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors diós-meggyes pite

Hozzávalók

  • 2 csomag linzertészta
  • 1 db tojás a lekenéshez
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (v. 1 ek keményítő)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés

    1. Az egyik linzertésztát kicsomagolju, majd a piteformába helyezzük. A másik linzertésztát szintén kicsomagoljuk, majd felvágjuk keskeny csíkokra, amelyekkel majd berácsozzuk a pite tetejét. (Én kiszúróval levélformát is kiszúrtam, és felhasználtam díszítésnek.)
    2. A tojást villával felverjük, majd ezzel lekenjük a tészta tetejét, mielőtt betennénk a sütőbe. A meggyet egy szűrőbe öntjük, alaposan lecsepegtetjük, majd összekeverjük egy evőkanál vaníliás pudingporral.
    3. Egy tálba beletesszük a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a maradék vaníliás pudingport, az őrölt fahéjat, majd hozzáreszeljük a citromhéjat, és összekeverjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, és a habtejszínt, majd fakanállal alaposan összekeverjük. (A habtejszínt NEM kell előtte felverni!!)
    4. A piteformában lévő tésztára egyenletesen ráöntjük a diós keverék felét, ezután megszórjuk a meggyel, majd a aradék diós keverék következik, egyenletesen elosztva.
    5. Az előzőleg felcsíkozott linzertésztával berácsozzuk a pite tetejét, majd a tésztát lekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)
    6. A sütőből kivéve, a piteformában hagyjuk hűlni, majd  rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.Tálalás előtt, ízlés szerint szórjuk meg a pitét porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

     Meggyes finomságok >>> 

    FELEJTHETETLEN DIÓS SÜTIK, MELYEKKEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD! >>> 

    11 ISTENI GYÜMÖLCSÖS PITE, AZ ALMÁSTÓL A MEGGYESIG >>> 

Megjegyzés

Az édes-fűszeres diós töltelék nagyon jól összeillik a kissé savanykás meggyel, így csakis ajánlani tudom.
Tipp: Amennyiben nem kivehető aljú a piteforma, akkor helyezzünk keresztbe az aljára két szélesebb csík sütőpapírt úgy, hogy túl lógjon a formán, majd azután tegyük bele a tésztát. A papír segítségével könnyen kitudjuk emelni majd a pitét a formából.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin