A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőbe rakjuk fél órára. Ezután a tészta egyharmadát félretesszük, a többit pedig kinyújtjuk kerek formára, és egy vajjal kikent, liszttel beszórt, nagyobb tortaformába igazítjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön belőle.
Amíg a tészta a hűtőben van, addig egy lábosba öntjük a meggybefőttet, rászórjuk a cukor egyik felét, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd melegíteni kezdjük.
A cukor másik felét beleszórjuk egy nagyobb tálba, rászórjuk a pudingport, s jól elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a vizet és a meggypálinkát, s a lábosban lévő meggyhez öntjük a meggy levével együtt. Addig keverjük, amíg jól besűrűsödik (legalább 8–10 perc). Ekkor elzárjuk alatta a gázt.
A tészta összeállítása, megsütése: ha langyosra hűlt a töltelék, akkor 1 evőkanál búzadarát szórunk a tésztára, ráöntjük a tölteléket, s szépen eligazítjuk rajta. Ezután a megmaradt egyharmad rész tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval felszeleteljük, s szépen rárakosgatjuk a töltelékre kb. ujjnyi távolságra egymástól, majd keresztben is ugyanezt megismételjük.
Előmelegített sütőbe rakjuk fél órára 180 fokra. Kb. 30 perc után kivesszük a sütőből, s megkenjük a baracklekvár és a víz keverékével, majd visszarakjuk a sütőbe, és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.