Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Győrben található az ország legszebb zöldségese: reggeltől estig folyamatosan friss áru kerül a standra

default user icon
MME
Folyamatos, fáradságos munka egész nap rendben tartani és friss áruval megtölteni a standot, de örömmel teszi mindent az ország legszebb zöldségesének választott győri stand tulajdonosa, Markó Vendel.

A Vásárcsarnokok és Piacok Együttműködési fóruma, a Nyitott Piacok Napja alkalmából meghirdette az ország legszebb zöldséges standja versenyt, melyet egy győri árus, Markó Vendel és boltja nyert meg.

A győri Vásárcsarnokban található Vendel standja. A férfi szerint a zöldségesek élete a sok munkáról, a korán kelésről és a késői fekvésről szól, ő azonban cseppet sem bánja, hogy végül ezt a szakmát választotta.

"Szinte minden napunk úgy telik, hogy kora hajnalban kelünk és este későn végzünk csak, folyamatosan friss áru kell a standra, ez pedig sok munkával és lemondással jár, még hétfőn is, amikor nincs piaci nap, akkor is az üzlettel foglalkozunk, de nem panaszkodom, megéri a befektetett energia és idő" – mesélte a Győr+-nak Markó Vendel.

A zöldségárus azt is elárulta a portálnak, mi a jó stand titka: "A színek és a formák nagyon fontosak, de a legfontosabb, hogy a finom, friss áru szinte „folyjon le” a polcokról, legyen miből válogatnia a vásárlónak, ezt pedig folyamatosan felügyelni is kell" – hangsúlyozta Markó Vendel.

Borítókép: Rákóczy Ádám/Kisalföld

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek