Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyömbértea fahéjjal és szegfűszeggel

Hozzávalók

  • 1 db gyömbér (közepes)
  • 1 liter víz
  • 2 db fahéj
  • 2 db szegfűszeg
  • méz

Elkészítés

    1.

    A gyömbért alaposan megmossuk, kockára vágjuk (nem szükséges meghámozi).

    2.

    A kockára vágott gyömbéreket egy lábasba tesszük, fahéjat, szegfűszeget teszünk mellé, és felöntjük vízzel és felforraljuk. Forrás után még 20 percig főzzük alacsony hőfokon.

    3.

    Ha készen van, akkor leszűrjük, és mézzel édesítjük.

    CITROMOS GYÖMBÉRES FORRÓ ITAL >>> 

Megjegyzés

Ha így is érzed a gyömbér csípős ízét, akkor tegyél forralt boros fűszerkeveréket a vízhez - úgy biztosan nem érzed már a gyömbér intenzitását.

MME
A gyömbér intenzív ízét elnyomhatod fahéjjal és szegfűszeggel. Így a teád olyan lesz, mint egy finom karácsonyi ital, közben élvezheted a gyömbér egészséges hatását.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin