Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres rebarbara lekvár

Hozzávalók

  • 5 x 3 dl üveghez:
  • 1 kg rebarbara
  • 1 db citrom
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 kg kristálycukor
  • 0,8 dkg pektin
  • 2 ek vaj

Elkészítés

    1.

    A megtisztított rebarbarát 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a citrom zöldséghámozóval lehántott héját és kifacsart levét, valamint a megtisztított, felkarikázott gyömbért. Meghintjük a cukor és a pektin keverékével, majd lefedjük, és egy éjszakán keresztül pihentetjük.

    2.

    Egy kistányért a mélyhűtőbe teszünk. A gyümölcsös keveréket egy lábosba kanalazzuk, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen meg nem olvad.

    3.

    Ezután nagy lángon további 6-8 percig főzzük. A gázt elzárjuk, és egy kevés lekvárt teszünk a behűtött tányérra. Néhány percet várunk, majd ellenőrizzük, hogy bebőrösödik-e. Ha igen, akkor elkészült, ha nem, tovább néhány percig főzzük, és ismételten ellenőrizzük az állagát.

    4.

    Az esetleg bebőrösödött réteget eltávolítjuk a lekvárról, majd beleforgatjuk a vajat. Kissé hagyjuk hűlni, majd a meleg üvegekbe kanalazzuk. Lehetőleg teljesen megtöltjük őket. 1-1 db zsírpapírt illesztünk a tetejükre, végül mindre rácsavarjuk a tetejét. Száraz, hűvös helyen tároljuk. 3 hónapig eláll. Felbontás után a hűtőszekrénybe tesszük. Friss kaláccsal vagy brióssal kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin