Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gulyásleves csipetkével

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg marhahús
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 paradicsom
  • 1/2 db zeller
  • 3 db babérlevél
  • 1 tk kömény
  • bors
  • zsír
  • pirospaprika
  • csipetke

Elkészítés

    1. A megtisztított, felkockázott hagymát forró zsíron üvegesre dinszteljük, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, megkeverjük, és visszatesszük. Majd, szinte azonnal - nehogy a paprika megégjen -, beletesszük a két centis kockákra vágott húst, amit fehéredésig pirítunk.
    2. Hozzáöntünk annyi meleg vizet, hogy éppen ellepje, majd beledobjuk a felszelt paradicsomot és a paprikát is.
    3. Kis lángon addig főzzük a húst, amíg közepesen puha nem lesz. Ekkor beletesszük a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, és a köményt, majd sózzuk és borsozzuk.
    4. Felöntjük annyi meleg vízzel, amennyivel eléri a kívánt leves mennyiséget, majd, amikor már a zöldség is majdnem puha, beletesszük a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük.
    5. Tálalás előtt tíz perccel beleszórjuk a csipetkét. Ha az is megpuhult, lehúzzuk a levest a tűzről, öt-tíz percig állni hagyjuk, majd tálalunk.

      15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

    ÍGY FŐZZ TÖKÉLETES GULYÁSLEVEST >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin