Elkészítés: A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk, hogy ne szakadjon szét. Sózzuk, befűszerezzük, megkenjük mustárral.
A paprikákat és a póréhagymát hosszában felszeleteljük. A karajt beborítjuk a bacon szeletekkel. Erre kerülnek a paprika- és hagymaszeletek, végül a sonka- vagy tarjaszeletek. A húst felgöngyöljük, és szorosan alufóliába csavarjuk.
Egy tepsibe tesszük a zsiradékkal, és 2 dl vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben 1 órát közepes lángon sütjük. Ha kell, pótoljuk az elpárolgó vizet. Hosszában felvágjuk a fóliát, és kb. 20 percig tovább sütjük, míg színt kap.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre