Elkészítés: A fenti anyagokból fasírtot készitünk, majd egy nagy alufóliát jól beolajozunk, ráterítjük a húsmasszát, elsimítjuk.
A töltelékhez a tojásokat felütjük, a fehérjéből elveszünk annyit, hogy bekenhessük vele a fasírtot, erre ráhelyezzük a sonkaszeleteket. A vöröshagymát nagyon apróra vágva megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk,
rátesszük a gombát, puhára pároljuk. Amikor kihűlt, ráöntjük a felvert tojásokat /azért nem forrón, mert nem rántottát készítünk/, ha esetleg túl lágy lenne, egy kis zsemlemorzsával megszórjuk. Ráhelyezzük az elkészített fasírt közepére hosszában, majd a fólia segítségével a fasírttal mindkét oldalról betakarjuk. Az alufóliát ráhajtjuk, szépen megformázzuk, úgy tesszük a tepsibe, hogy alul legyen az tekerés.
Előmelegitett sütőben 50 percig lassú lángon sütjük, majd kibontjuk, kissé megpirítjuk. Párolt zölséggel tálaljuk.