Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-virslis csirketál

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csirkemell kifilézve
  • 2 csirkecomb
  • 2 pár virsli
  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 1 citrom
  • 2 vöröshagyma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húsokat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd vajon megpirítjuk mindkét oldalukat. Ha kész, félretesszük.

    A megmaradt vajon üvegesre pirítjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a tisztított, felszeletelt gombát. Pár percig pároljuk, és beletesszük az elősütött csirkedarabokat. Felöntjük a fehérborral és 2 dl vízben feloldott marhahúsleves-kockával (ez az alaplé). Addig pároljuk, míg megpuhul a hús.

    A virsli bőrét lehúzzuk (kivéve, ha juhbeles), majd felkarikázzuk, és a húshoz adjuk. Rövid párolás után az ételt zsírjára sütjük, végül belefacsarjuk 1 citrom levét.

    Köretként adható főtt rizs vagy petrezselymes újburgonya jégsalátával.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin