Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás májassal tötött csirkecomb salátával

default user icon
Gombás májkrémmel tötött csirkecomb salátával

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg májkrém (konzerv)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db zsemle
  • bors
  • 1 teáskanál mustár
  • A salátához:
  • 1 db kínai kel
  • 1 db kígyó uborka
  • 1 db tv paprika
  • 3 db paradicsom
  • petrrezselyem
  • 1 pohár kefir
  • mustár
  • cukor

Elkészítés

    A combokról levágjuk a far részét, majd az egész combot kicsontozzuk (én pecsenye combból szoktam készíteni, mert olcsóbb is, és a far részét levesnek félreteszem). A vastagabb részét kissé bevagdaljuk, majd klopfolóval enyhén megütögetjük.

    A hagymát apróra felvágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a megpucolt, felszeletelt gombával tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Két-három percig kevergetve, majd levéve a tűzről, hozzá adjuk a májkrémet, egy egész tojást és az áztatott zsemlét/kenyeret, apróra vágott petrezselymet.

    A combokra halmozunk a töltelékből, és óvatosan feltekerjük, majd hústűvel összefogjuk. (Én kettővel szoktam.)

    A kimaradt tölteléket, kissé kiolajozott fóliába tekerve a hús mellé lehet rakni. Amikor fólia nélkül sül a hús, akkor a külön tölteléket is kibontjuk a fóliából, hogy egy kis kérget kapjon.

    Sütőedényt kiolajozzuk, kissé erősebben, és belerakjuk a combokat. Kevés vizet is öntünk alá, fóliával lefedjük, és berakjuk a sütőbe. Félóra elteltével levesszük a fóliát, és tovább sütjük, míg szép pirosra sül a bőre.

    Saláta elkészítése

    A kínai kell vastag részét levágjuk, a többit pedig csíkokra vágjuk. Az uborkát, a paprikát, és a 2 db paradicsomot
    felkockázzuk. A kefirt kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű mustárral (én egy kávéskanálnyit teszek hozzá) cukorral, sóval. Ebbe a keverékbe teszem a zöldségeket és alaposan átforgatom. Megszórom petrezselyemmel és a félretett paradicsomot szeletekre vágva ráteszem.

Megjegyzés

Szeretem a Gasztroangyal műsort, és ott láttam ezt az ínycsiklandozó töltött csirkecomb receptet, amit a legrövidebb idő után el is készítettem a család örömére.
A saláta pedig a Testkontrolos időszakomból való, amit a fogyásomhoz készítettem. Azóta is készítem, néha csak önálló ételként, olyankor teszek bele kevés párizsit felkockázva, vagy sajt darabokat. Nagyon tudom ajánlani azoknak, aki fogyni szeretnének de az éhség érzetük meggátolják ebben. Egy ilyen tál saláta elnyomja az éhség érzetet és hatásos is.

Kiss Istvánné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin