Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK kínai kel HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A káposztafélék rokonaként ismert kínai kel avagy pak choi egyre kedveltebb alapanyag hazánkban is. Természetesen a kínai ételek nélkülözhetetlen hozzávalója, de számtalan felhasználási módja ismert. Főzhetünk belőle levest, tésztaételeket, sőt salátaként is kifejezetten finom. Nagyon egészséges, hiszen telis-tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal, vitaminokkal. Diétás és/vagy kímélő ételekhez kiváló, hiszen minális a kalória- és szénhidráttartalma. A káposztával ellentében nem okoz haspuffadást, bármilyen emésztési kellemetlenséget.

 

Mikor vegyem meg?

Leginkább ősszel, de már szinte egész évben vásárolható a nagyobb üzletláncokban.

Hol tároljam?

Hűtőszekrényben, de érdemes minél frissebben felasználni.

Tápérték (100g)

Energia

13 kcal

Fehérje

1.5 g

Zsír

0.2 g

Szénhidrát

1.2 g