Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombakrémleves

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 üveg pezsgő
  • 20 dkg sampinyon
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kicsi burgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl zöldségleves kockából
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A pezsgőt behűtjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne gombát. Félretesszük. A tálba tesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, kissé ezt is megpirítjuk, és felöntjük a zöldséglevessel. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. A levesbe tesszük a gomba kétharmadát, merülőmixerrel összetörjük. A levest a tej színnel, sóval, borssal, a szójaszósszal ízesítjük, és felforraljuk. Belekeverjük a maradék gombát, és bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk. A hideg pezsgőt kortyoljuk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Sweetbox
Lehet, hogy túl amatőr vagyok, de mikor öntöd fel a levest? amikor már minden benne van?

Hasonló Receptek

Magazin