Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gluténmentes gombás csirke

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál lisztkeverék (FreeFrom gm)
  • 40 dkg barna csiperke
  • 0,5 dl worchester szósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg vaj (lm)
  • fél db citrom (frissen facsart leve)
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg tészta (gm)
  • bors (frissen őrölt)

Elkészítés

    1. A csirkemellet kettévágom, majd "lapjával" is félbe, hogy szeleteket kapjak, kicsit megklopfolom, majd megforgatom a sózott, borsozott lisztben és előmelegített zsiradékban hirtelen mindkét oldalat aranybarnára sütöm.
    2. Oldalanként kb. 4-4 perc. Ha a hús szépen megpirult, kiszedem egy tányérra és a visszamaradt zsiradékba beleöntöm a szeletekre vágott gombát - én nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosni - és szépen felpirítom.
    3. Ha a gomba már kezd pirulni, hozzáadom a worchester szószt, a reszelt fokhagymát, a citromlevet, a vajat, a felkarikázott újhagymát, az aprított petrezselymet és összerottyantom.
    4. A kifőtt tésztára ráhelyezem a csirkemell szeleteket, meglocsolom a gombás raguval és forrón kínálom. Jó étvágyat!

     

Megjegyzés

Glutén- és laktózmentes

GastroHobbi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

seehawksanyi00
A büdös picsába, ez nem gluténmentes.. verjem bele.. olyat fostam.

Hasonló Receptek