Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kecskédi mézes csirke

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mustárt a mézzel jól elkeverjük (ez a pác). A húst csíkokra vágjuk, beletesszük a pácba, és jól összekeverjük. Ha van időnk, mehet a hűtőbe picit állni, az sem baj, ha előző nap készítjük, annál finomabb. Ha nem áll, az sem baj.

Ezek után a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát átpréseljük a nyomón. Vajat melegítünk, belerakjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Ha az megvan, mehet bele a hús. Erre a fokhagyma, só, bors. Kb. 10-15 perc, és kész. Kevés vizet lehet tenni alá, így a végén szaftosabb lesz.

Párolt rizzsel tálaljuk. Nagyon finom, igazán egyszerű és nagyon pikáns.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss