A megtisztított, cikkekre vágott édesburgonyát főzzük puhára sós vízben. Azután szűrjük le, hagyjuk kissé hűlni, majd burgonyanyomóval törjük át. Adjuk hozzá a meglangyosított tejet és a megolvasztott vajat. Végül ízesítsük egy kevés sóval és a borssal.
A megtisztított pulykamellet kissé klopfoljuk ki, és tegyük az olajjal megkent alufóliadarabra. Osszuk el rajta az aszalt szilvát, valamint a gesztenyét, és szórjuk meg egy kevés sóval. Tekerjük fel a húst az alufólia segítségével, a végeket szorosan kössük meg, rakjuk tepsibe, és süssük készre 160 fokon 30-35 perc alatt.
Tálaláskor távolítsuk el a roládról az alufóliát, vágjuk fel szeletekre, és rendezzük el azokat a mélytányérokba halmozott édesburgonyakrémen. Egy kevés gesztenyével díszítve tálaljuk.
Fotó és food styling: Csigó Zita
Mit gondolsz, gyümölcs vagy zöldség a gesztenye? A csonthéjasok családjába tartozik, azonban úgy fogyasztjuk, mint a zöldségeket. Nyersen nem jó, így sütni, vagy főzni kell ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Ha este esszük, megkönnyíti az elalvást.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre