Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-őszibarackos máktorta

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg darált mák
  • 8 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál fahéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 1 db őszibarackkonzerv
  • 3 dl habtejszín
  • 1 kávéskanál rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. Az őrölt diót, a darált mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük, legvégül fakanállal a felvert habot hozzáadjuk.

Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 160 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után a tésztát vízszintesen kettévágjuk.

A krémhez a gesztenyepürét összekeverjük a rumaromával, egy kevés őszibaracklével és a tejszín felével. A krémet 2 felé osztjuk, az egyik felével megkenjük az alsó lapot, és beborítjuk szeletekre vágott őszibarackkal. Ezután rátesszük a felső
lapot, és megkenjük a krém másik felével.

A torta tetejét tejszínhabbal, illetve őszibarackkal díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek