Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres sült krumplispirál joghurtos mártogatóssal

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db krumpli (nagyobb)
  • margarin
  • 1,5 tk paprika
  • 1,5 tk fokhagymapor
  • 1,5 tk hagymapor
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1/2 tk cayenne-i bors
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk só
  • snidling
  • A mártogatóshoz:
  • kókuszjoghurt (vagy sima joghurt)
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

    1. A krumplikat egyenként felszúrjuk egy-egy nyársra, vagy  hurkapálcikára, majd elkezdjük felvágni, miközben a nyársat lassan forgatjuk, így a krumplit spirál alakú lesz.
    2. A margarint vagy a tejmentes vajat felolvasztjuk, és egy ecset segítségével lekenjük vele a krumplit.
    3. A fűszereket összekeverjük, és minden oldalról megszórjuk vele a krumplit.
    4. A burgonyát egy sütőtálcára helyezzük, a nyárssal együtt úgy, hogy az kissé elemelkedjen a tálca aljától.
    5. 180 fokos sütőben, nagyjából 30 perc alatt aranybarna sütjük. (Ízlés szerint átsüthetjük a burgonyákat akár bő olajban is, miután kivettük a sütőből.)
    6. Kihúzzuk a nyársat, és melegen tálaljuk a krumplispirálokat, az ízlés szerint fűszerezett mártogatós szósszal.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Megjegyzés

Recept, fotó és videó: BOSH! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán; Bioenergetic Kiadó, 5990 Ft

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin