Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt pulykapárizsival töltött burgonyás gombócok

MME MME
3/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg SáGa füstölt pulykapárizsi
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • A tésztához:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 tojás sárgája
  • liszt
  • 5 dkg zsír vagy olaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, és még melegen burgonyanyomón áttörjük.

2. Összekeverjük egy csipet sóval, a zsírral, a tojással és annyi liszttel, hogy nyújtható masszát kapjunk.

3. A párizsit apró kockára vágjuk, fél dl tejföllel, sóval és őrölt feketeborssal összekeverjük.

4. A burgonyás tésztát 3-4 mm-esre nyújtjuk, és egyforma négyszögekre vágjuk.

5. Mindegyik közepébe teszünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd először a négy sarkát összenyomva, gombócokat formázunk belőle.

6. Bő forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg feljönnek a gombócok a víz tetejére.

7. Szűrőkanállal kiszedjük és tepsibe tesszük.

8. Meglocsoljuk kevés olvasztott zsiradékkal és tejföllel.

9. Forró sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek