Elkészítés: 1. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, és még melegen burgonyanyomón áttörjük.
2. Összekeverjük egy csipet sóval, a zsírral, a tojással és annyi liszttel, hogy nyújtható masszát kapjunk.
3. A párizsit apró kockára vágjuk, fél dl tejföllel, sóval és őrölt feketeborssal összekeverjük.
4. A burgonyás tésztát 3-4 mm-esre nyújtjuk, és egyforma négyszögekre vágjuk.
5. Mindegyik közepébe teszünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd először a négy sarkát összenyomva, gombócokat formázunk belőle.
6. Bő forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg feljönnek a gombócok a víz tetejére.
7. Szűrőkanállal kiszedjük és tepsibe tesszük.
8. Meglocsoljuk kevés olvasztott zsiradékkal és tejföllel.
9. Forró sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.