Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia vaníliás krémes

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 3 dkg kakaó
  • 7 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • A habhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • A mázhoz:
  • 2 púpos kanál cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • pici méz
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához 6 tojás sárgáját kikeverjük a tészta hozzávalóival, végül beleforgatjuk a 6 tojás habját, és előmelegített sütőben megsütjük.

    A krémhez a 6 tojás sárgáját a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat a
    cukorral habosra keverjük, és krémesre dolgozzuk a kihűlt vaníliakrémmel. Rákenjük a kihűlt tésztára.

    A habhoz a cukrot a tojásfehérjével gőz
    fölött kikeverjük. Ha kihűlt, rákenjük a vaníliás krém tetejére.

    A csokimázhoz a cukrot és a kakaót pici vízzel összeforraljuk, a tűzről levéve hozzátesszük a vajat, és a hab tetejére öntjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek