Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fougasse kenyér

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 2/3 pohár langyos víz
  • 2 teáskanál száraz élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 6 evőkanal extra szűz olívaolaj
  • 4 pohár liszt
  • 1 1/4 teáskanál só
  • 1/2 pohár fekete olajbogyó mag nélkül, 4-be vágva
  • 6 darab olajban tartott aszalt paradicsom, felszelve
  • 1 evőkanál darabolt friss rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított)
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál durva tengeri só (tetejére)
  • 1 teáskanál szárított erős paprika (darabos)
  • 1 teáskanál oregano

Elkészítés

    Elkészítés: Öntsd a langyos víz 2/3-át egy tálba, majd szórd bele az élesztőt és a cukrot. Keverd össze, és tedd félre, amíg habos nem lesz. Akkor tedd hozzá a többi vizet, 4,5 evőkanál olívaolajat, a lisztet és 1 1/4 teáskanál sót. Gyúrd addig a tálban, amíg már nem ragacsos és nem ragad a tál falához.

    Egy kis tálban keverd össze a rozmaringot, az oregánót, az aszalt paradicsomot, az erős paprika darabkákat, a sót, az olajbogyót és a reszelt citromhéjat, majd gyúrd bele a tésztába. Egy nagy tálat olajozz meg, tedd bele a tésztát, és forgasd meg, hogy olajos legyen. Takard le, és hagyd meleg helyen kelni 1,5 órát. Boxold le, majd gyúrd egy picit, és újra tedd vissza a tálba, takard le, és hagyd kelni még 1 órát.

    Vedd ki a tálból, enyhén lisztezd meg, majd kezdd sodrófával kinyújtani ahogy jön, mert egyenetlen alakúnak kell lennie. Majd mindkét oldalon vágj bele 5 cm hosszú egyenlő csíkokat, húzd szét a kezeddel, és tedd sütőpapírral kibélelt tepszibe. Takard le 30 percre. Közben keverj össze 2 evőkanál vizet 1 evőkanál olívaolajjal.

    A sütőt melegíts elő 200 fokra. A kenyeret kend meg az olajos vízzel, és őrült módon szurkáld meg egy villával. Szórd meg száraz rozmaringgal, durva sóval és száraz oregánóval, majd tedd be sülni.

    10 perc után vedd ki, kend meg újra, majd a tepszit megfordítva tedd vissza 10 percre.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
Jól néz ki!

Hasonló Receptek

Magazin