Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Főtt sonka korianderes ananásszal, mentás zöldborsópürével és kakukkfüves szederraguval

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet főtt sonka
  • barnakenyér
  • A korianderes ananász-salsához:
  • 15 dkg friss ananász
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 1 kis chilipaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • A mentás zöldborsópüréhez:
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis csokor friss menta
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • A kakukkfüves szederraguhoz:
  • 15 dkg fagyasztott szeder
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés: A friss ananászt egészen apróra kockázzuk (kb. fél cm-es kockákra), majd felaprítjuk a friss korianderleveleket, illetve a chilipaprikát, majd mindezeket olívaolajjal összekeverjük.

Egy lábasban vajat olvasztunk, ezen üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd megfuttatjuk rajta a zöldborsót. Puhára pároljuk, ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá. Amikor a borsó megpuhult, aprított friss mentával krémesre pürésítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A szedret a cukorral és a kakukkfűvel egy kis nyeles forralóban összeforraljuk. Amikor már kezd elforrni a leve és sziruposodik, levesszük a tűzről.

A szószokat tálkákba szedjük, a főtt sonkát tálra rendezzük, és a kissé megpirított barna kenyérrel tálaljuk izgalmas húsvéti alternatívaként.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss