Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás rántott borjúszelet

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg borjúszelet
  • 3 dl habtejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • liszt
  • 2-3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    1. A borjúszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymákat áttörjük egy fokhagymanyomón, és jó alaposan átkenjük vele a hússzeleteket.
    2. A húsokat egy tálba helyezzük, és rászórjuk, ami a fokhagymából megmaradt. Annyi tejszínt adunk hozzá, amennyi pont ellepi. Hűtőszekrényben 3 óráig állni hagyjuk, 1 óra után megsózzuk és megborsozzuk.
    3. Papírtörlővel leitatjuk a húst, majd megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában (még finomabb, ha a tojásba is teszünk egy kis tejszínt). Forró, bő olajban kisütjük, és sült burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Az elkészítési időhöz számoljátok hozzá, hogy a hűtőben állnia kell pár órát!

Nine
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin