Fehér csokis húsvéti szelet

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 13 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 40 dkg eper
  • 2 csomag színtelen tortazselé
  • Az epertojásokhoz:
  • 10 szem eper
  • 8 dkg csokoládé
  • dekortoll a díszítéshez

Elkészítés

    1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliaaromát, majd beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
    2. Egy 22 x 32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
    3. A krémhez a tejből, a cukorból és vaníliás pudingból sűrű krémet főzünk majd még melegen belekeverjük a fehércsokoládét. Ha kihűlt, a vajjal habosítjuk.
    4. Az epreket megtisztítjuk. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, az eperszemeket belemártjuk, majd dekortollal díszítjük.
    5. A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére szeleteljük a maradék epret, és befedjük vele a süteményt.
    6. A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, végül a sütire tetejére öntjük. Az "epertojásokkkal" díszítjük.

Megjegyzés

Az epertojásokkal igazán húsvétivá tehetjük ezt az édességet. De anélkül is tökéletes sütemény születik belőle.

Noémii244
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek