Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fácánbecsinált csicsókával és körtével

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 egész fácán
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál angolzeller
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 szem feketebors
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál kéksajt
  • 1 evőkanál keményítő
  • 3 körte
  • 50 dkg csicsóka
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A fácánok mellét lefejtjük, félretesszük. A fácánokat négybe vágjuk, és a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel, a szemes borssal, sóval, a fokhagymával és a félbevágott hagymával feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Főzés közben folyamatosan pótoljuk a vizet, puhára főzzük (1,5-2 óra).

    A melleket nagyon forró serpenyőben mindkét oldalán megsütjük, kivesszük a serpenyőből, fóliával letakarva pihentetjük.

    A feldarabolt fácánt kiszedjük a főzőléből, a húst lefejtjük a csontokról, a bőrt és a csontokat eldobjuk.

    A főzőlevet leszűrjük, hozzáadjuk a tejszínt, a kéksajtot, kb. 20 percig lassú tűzön főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a lefejtett fácánhúst, a pici vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

    Közben a csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. A körtéket cikkekre vágjuk, a magházat kivágjuk. 1 evőkanál cukrot serpenyőben karamellizálunk, a körtéket karamellizáljuk rajta.

    A melleket felszeleteljük, a tejszínes becsináltba keverjük, összemelegítjük, majd a párolt csicsókával és a karamellizált körtével tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin