Erdélyi húsos rakott palacsinta

Hozzávalók

  • 7 db palacsintához :
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 ek étolaj
  • A palacsintasütő kenéséhez:
  • 1 tk étolaj
  • A feltéthez:
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 ek étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk piros paprika
  • 1 tk házi paprikakrém
  • őrölt bors
  • 3 dl tejföl
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A palacsintatészta hozzávalóit - a lisztet, a sót, a tojást, a tejet, a szódát és az olajat - kikeverjük és egy kicsit hagyjuk állni. Kikenünk egy 26 cm-es serpenyőt étolajjal, majd a palacsintákat egyenként, magas lángon kisütjük.
    2. A palacsintákat vékony csíkokra szeljük. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet apró kockákra vágjuk. Az étolajat felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Pár perc múlva hozzáadjuk a húst, a pirospaprikát és 1 dl vizet. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a borsot, majd fedő alatt puhára pároljuk. Eztuán 1,5 dl tejföllel elkeverjük, és összeforgtajuk a csíkokra vágott palacsintametélttel.
    3. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, megszúrjuk egy leheletnyi zsemlemorzsával és beletesszük a csirkés-paprikás tésztát. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek