Elkészítés: A vajat 17 dkg cukorral habosra keverem, majd egyenként a tojásokat beleütöm, és simára keverem. Hozzáadom a citromhéjat és a tejet, majd beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet. A vékonyan kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítom, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. A mélyhűtött gyümölcsöt felengedem. A meggyet szitára szedve jól lecsöpögtetem, levét felfogom. A befőttlét a maradék cukorral és vaníliás cukorral felfőzöm. Az étkezési keményítőt 5 evőkanál vízzel simára keverem, és a forró meggyléhez adom. Együtt újra felforralom és besűrítem a szirupot. A gyümölcsöket a szirupba teszem, és a kihűlt tésztalapra halmozom. 2 óráig hűlni hagyom, csak utána kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre