A sütőt előmelegítjük 180fokra. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport és a sót.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és közben hozzáadagoljuk a cukrot.
A tojássárgájákat kikeverjük, fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd az egészet óvatosan összekeverjük, és keverés közben hozzácsurgatjuk az olajat, és a lisztes keveréket a masszába forgatjuk.
A 28 cm-es gyümölcstorta formát alaposan kikenjük vajjal, majdkilisztezzük.
Ezután formába öntjük a piskótamasszát, majd az előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a piskóta, megfőzzük a pudingot a csomagoláson jelzett utasítások alapján. Ha megfőtt, tetejére közvetlenül folpack-ot teszünk, így hűlés közben bőrösödik bea teteje, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A piskótát hagyjuk a formában kihűlni, kicsit meglazítjuk a tészta oldalát, majd kiborítjuk a kész lapot.
A kihűlt tortalapra kanalazzuk a pudingot, majd kirakjuk friss eperrel, végül tetejét lezárjuk a felfőzött, piros színű tortazselével.
A kész tortát pár órára a hűtőbe tesszük, utána könnyen tudjuk szeletelni, és az ízek is remekül összeérnek.