Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eper-ananász saláta rebarbara habbal

MME MME
3.3/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt epret az ananászkockákkal összekeverjük, 4 evőkanál cukorral megszórjuk, hozzáadunk 10 dkg tejszínt, és állni hagyjuk, amíg a rebarbara elkészül. A hámozott rebarbarát 2 evőkanál cukorral és 2 evőkanál eperlekvárral lassú tűzön puhára főzzük, majd pürésítjük (nem kell nagyon finomra összetörni). A zselatint hideg vízben feloldjuk, a tojássárgájával együtt a rebarbarapüréhez keverjük. Hagyjuk hűlni, amíg el nem kezd dermedni. Ekkor 20 dkg felvert tejszínt belekeverünk. Az eper-ananász salátát egy tányéron szépen elrendezzük, rebarbarahabbal borítjuk, csokoládéreszelékkel díszítjük. 3 cl narancslikőrrel az igazi!

Ezek is érdekelhetnek

Friss