Egyszerű sajtos pogácsa

default user icon
201 4.5/5
Egyszerű sajtos pogácsa
Denise153 fotója

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
  • 3 teáskanál só
  • A tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük.

Megjegyzés

Állagra olyan, mint a látványpékséges pogácsák. Érdemes kipróbálni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

judit sarkadi 1 évvel ezelőtt
Takácsné Kiss Rita 1 évvel ezelőtt
Sziasztok! Megsütöttem, fincsi lett. Tejföl helyett tejet tettem bele emiatt kicsit több liszt kellet hozzá, mert kicsit ragadt, no meg sóból is elég két csapott teáskanálnyi. Légkeveréses sütőben elég a 180 fok és a 15 perces sütési idő. Köszönöm a receptet.
Glancz Zsolt 1 évvel ezelőtt
Egy kérdésem lenne kb. hány db pogácsa lesz belőle? 20-30 db? Esetleg kicsit több? Csak azért kérdezem mert sosem csináltam még pogácsát és a mennyiség fontos lenne.
Esthella 1 évvel ezelőtt
Nem vagyok nagy sütőművész, sőt, ez volt az első pogácsám, amit elkészitettem. Kellett valami gyors és finom. Elsőre jól sikerült, azóta is ( és már rengetegszer) mindig ezt készitem el. Németországban lakok, a szomszédok is ámultak bámultak, hogy mi ez a finomság. Én mostanában teszek bele apró kockára vágott bacont. Remek izt ad az egyébként is nagyon finom pogácsának.
Lénárt Petra 2 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi!!! Még egyszerűbben csináltam, pogácsaszaggatás helyett gombócokat gyúrtam a tésztából amiket kicsit lelapítottam, az eredmény így is isteni :)
palmica 2 évvel ezelőtt
T. pekmolnar! Nagyon rég készítem ezt a pogit, még sosem sikerült elrontani. Sosem lett száraz és 3-4-szeresére feljött, gyönyörűek lettek mindig. Talán az lehetett a baj, hogy sokszor hajtogattad, nem kell, összegyúrni, kinyújtani és kiszaggatni. Én úgy csinálom, hogy amikor már kiszaggattam, akkor gyújtom be a sütőt, míg bemelegszik, addig pihen. Igaz, én is csak 2 csapott kávéskanál sót teszek, de ez az összes, amit változtattam. A fél óra sütés is rengeteg, mivel kicsik a pogik, 15-20 perc alatt szép sárgásbarnára sül, de a 180 fok kevés, 190-200 fokos sütő az ideális. /Az én sütőm nem légkeveréses!/ Javaslom, próbáld meg így, és remélem, hogy nem fogsz csalódni benne!!
Vörös Viki 2 évvel ezelőtt
Gyors,egyszerű és nagyon finom! :)
Novák Tünde 2 évvel ezelőtt
Nem sikerült...száraz, kemény és fel sem jött, pedig sokszor hajtogattam, átgyúrtam a tésztát. Nagyon-nagyon sós, a fele adag só bőven elég lenne :( Villanysütőben csináltam 180 fokon fél óráig. KUDARC :((
Kovács Istvánné 2 évvel ezelőtt
Megsütöttem,mert nagy pogácsa fanok vagyunk,már sok receptet kipróbáltam és ez egy tuti recept! Nagyon jó lett! :) Finom, puha és egyszerű, gyorsan megvan!
Péter 2 évvel ezelőtt
Életem első pogácsája, tuti nem gáz, hogy a margarin helyett étolajat, az élesztő helyett sört, a normál sajt helyett házilag penészesre rohasztott trapistát használtam, a tejfölt meg kihagytam, de köszönöm szépen a receptet! :D

Hasonló Receptek

Magazin