Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szabolcsi sajtos pogácsa

MME MME
4/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk, a liszttel, margarinnal, tejföllel, sóval jól összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk. Mikor szép sima a tészta, liszttel meghintjük, letakarjuk, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Utána lazán átgyúrjuk, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, nem túl nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojássárgájával lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg szépen megpirul.

Megjegyzés


Mivel a tésztájában nincs tojás, ezért állítólag még másnap is nagyon finom, persze ha marad belőle! Én nem tudom, nálunk pár perc alatt hűlt helye lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss