Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű madártej szelet

Hozzávalók

  • 2 l tej
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 5 db tojássárgája
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 ek liszt
  • 3 csomag vanília puding
  • 1 csomag zselatin
  • 1-2 evőkanál méz
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 1 marék mazsola
  • piskóta tallér dekoráció
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    1. Madártej készítése: a tejet felforraljuk. A tojásfehérjét keményre felverjük pici sóval, majd a forrásban lévő tejbe szaggatjuk kanállal. Mikor megemelkedik megfordítjuk, majd szűrőbe szedjük.
    2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor félékkel. Majd a pudinggal, a liszttel, és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Majd sűrítésnél kimerünk a forró tejből, szépen lassan összeöntjük és habverővel elkeverjük majd összeforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint, és a mézet.
    3. A kekszet egy tepsibe sorba lerakjuk egymás mellé, és miután besűrítettük a madártejünket, leöntjük a forró pudinggal a kekszet. Mazsolával megszórjuk gazdagon. A kihűlt madártejkrémet összekeverjük a felvert kemény tejszínhabbal oldott zselatinnal, és szépen ráöntjük elsimítjuk. A tetejére halmozzuk a főzött habot. A hűtőbe tesszük, tálaláskor piskóta tallérral és fahéjjal díszítjük.

    10+1 LEGJOBB MADÁRTEJ RECEPT, AMIVEL NEM NYÚLHATSZ MELLÉ! >>>

    SÜTI TITKOK ORSITÓL: MADÁRTEJ EGY KIS ÜNNEPI EXTRÁVAL! >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin