Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vacsora 30 perc alatt: erdei gombás tészta lépésről lépésre

Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk tésztát! Íme egy erdei gombás változat cheddar sajttal. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

ERDEI GOMBÁS TÉSZTA >>> 
A HOZZÁVALÓK:

15 dkg tagliatelle tészta
30 dkg csiperkegomba
0,5 dkg szárított vargányagomba
0,5 dkg szárított sötét trombitagomba
20 dkg sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 db zellerszár
5 dkg fehér cheddar sajt
1 dkg liszt
2 dkg paradicsompüré
friss kakukkfű
friss rozmaring
friss zsálya
babérlevél
reszelt szerecsendió
pirospaprika
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

lábas
serpenyő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.

2. A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. A szárított gombákat kb. 2-3 dl forró vízbe áztatjuk, a csiperkegombát felszeleteljük, a zellerszárat és a sárgarépát felkarikázzuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A zöldfűszereket és a fokhagymát finomra felaprítjuk, a cheddar sajtot lereszeljük.

3. Olívaolajon kb. 2 perc alatt megpirítjuk a csiperkegombát, hozzáadjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a lilahagymát, a fokhagymát, majd megsózzuk és megborsozzuk.

4. Hozzáadjuk a babérlevelet és a friss zsályaleveleket, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és szerecsendióval is, majd alaposan összekeverjük.

5. A szárított gombákat kivesszük a vízből, és a serpenyőbe tesszük a többi zöldséghez. Átkeverjük, és további 3-4 percig főzzük. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a tűzről lehúzva a lisztet is hozzákeverjük. Végül megszórjuk zöldfűszerekkel.

6. A gombás ragut a tésztával tálaljuk, a tetejére cheddar sajt kerül.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek