Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyél avokádót és tagadj le 10 évet! 4 étel a fiatalságért

Bármekkora klisének tűnik: az vagy, amit megeszel. Ha ragyogó, egészséges és fiatalos bőrre vágysz, akkor vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket kell fogyasztanod.Míg a sápadt, esetleg pattanásos bőr arra utal, hogy jobban oda kellene figyelned az étkezésedre. Most ebben segítünk.

Első lépésként érdemes megszabadulnod a cukorban, koffeinban gazdag ételektől, az előre elkészített, finomított élelmiszerektől és a zsírban tocsogó nassolnivalóktól. Majd töltsd fel a hűtőt és a konyhaszekrényt friss zöldségekkel, gyümölcsökkel és teljes kiőrlésű gabonafélékkel. Mindezek mellett, íme az az 5 élelmiszer, amely elengedhetetlen segítőtárs az egészséges arcbőr elérésében.

1. Mandula

Természetes E-vitamin forrás, mely megvédi a bőrödet az UV sugaraktól, és segít a feszesítő kollagén termelésében. Továbbá található még benne rost, omega-6 zsírsav is, ami szintén kiváló bőrtápláló. Eheted nasiként, szórhatod salátára vagy készíthetsz belőle mandulatejet.

2. Avokádó

Rengeteg telítetlen zsírsavat, antioxidánst, C-, E- és A-vitamint tartalmaz, melyek megelőzik a bőr kiszáradását és segítenek megőrizni a fiatalságodat. A benne lévő B- vitaminok pedig gyulladáscsökkentő hatásúak, így segítségével sikeresen veheted fel a harcot az esetleges betegségek (pl. ekcéma) ellen is.

3. Zöldtea

Antioxidánstartalmának köszönhetően kiváló hatású a bőröregedést okozó szabadgyökökkel szemben. Magas C-, D-, és K-vitaminban, de tartalmaz cinket, vasat, kaciumot és magnéziumot is. Cseréld le a reggeli kávédat zöld teára, a koffein úgyis csak dehidratálja a bőrödet!

4. Lazac

Omega-3 zsírsav-tartalmának köszönhetően a lazac (és a tonhal) a legjobb olajos halféle, amely segít harcolni a ráncok és az eltömődött pórusok ellen. A lazacban ráadásul rengeteg szelén is van, amely segít kisimítani a bőrt, valamint nagyon hatásos antioxidáns. Egyél hozzá E-vitaminban gazdag ételeket, így a diétád a legjobb öregedésgátló krém hatását is túlszárnyalhatja!

Ezek is érdekelhetnek

Friss