Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyedényes carbonara spagetti

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az egyedényes carbonara spegetti elkészítéséhez a metéltet vagy spagettit egy nagy edénybe tesszük. Egymás után hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, a vékonyan felkarikázott hagymát, a finomra vágott snidlinget, 4 ek parmezánt, a sót és az olajat, majd megborsozzuk, és felöntjük 7,5 dl vízzel.
  2. Közepes tűzön felforraljuk, és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 15 percig – félidőben hozzáütve a tojásokat –, vagyis, amíg az edény alján kb. 2 cm magas lé marad. Ekkor hozzáadjuk a maradék reszelt sajtot, és a lekapcsolt tűzhelyen, lefedve állni hagyjuk 5 percig.
  3. Végül átkeverjük, és parmezánnal megszórva, zöldfűszerrel díszítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss