Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Duplán tejszínes csokitorta cukortetővel (Dobos torta)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Duplán tejszínes csokitorta cukortetővel (Dobos torta)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 46
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3-4 evőkanál tej
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • A krémhez:
  • 30 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín 32 % (állati)
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl erős lefőzött kávé
  • 8 dkg holland kakaópor
  • 1 db habfixáló
  • szeletelt mandula az oldalára
  • A tetejére:
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, a citromhéjjal, a sóval és az olvasztott vajjal 5-6 percig géppel keverem, jó habosra. Ezután hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd beleforgatom a fehérjehabot is.

Előveszek 2 tepsit (a sütő méretének megfelelőt), kibélelem őket sütőpapírral, és az egyikbe beleöntöm a piskótatészta felét, ezt betolom rögtön a sütőbe, amit előmelegítettem 180 C fokra, 12 perc alatt megsütöm, majd kiveszem.

A tészta másik felébe szórom a kakaóport, hozzáadom a tejet, kikeverem, ezt tésztát öntöm a másik tepsibe, majd ezt is 12 perc alatt megsütöm. Kiveszem, hagyom kihűlni. Mind a 2 tésztát hosszában 3 részre vágom.

A krémmel szoktam kezdeni, ezt előző nap is el lehet készíteni, mert hűlnie kell, és emiatt tart 2,5 órát a torta elkészítése. A krémhez egy edényben felteszem forr a 2 dl tejszínt, a vajat és a cukrot. Amikor már lassan forr, akkor hozzáöntöm a presszókávét, és ezt az egészet 10 percig forralom, eléggé habzik, ezért néha kevergetem, majd lehúzom a tűzről. Hozzászitálom a holland kakaóport, ezzel is kikeverem, majd hagyom kihűlni. Később a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

Egy nagyobb üvegtálban a másik 2 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval keményre verem. A megdermedt csokikrémet géppel szintén kikeverem selymessé, majd ezt a könnyű krémet adagolom a felvert tejszínhabhoz, ezzel még tovább keverem egy rövid ideig. A krém elkészült.

A torta összeállítása: a 3 felé vágott piskótalapokat felváltva egymásra rakom, majd az alsó lapot egy tálcára teszem. Kémmel megkenek 5 lapot, az oldalára is jusson. A 6. lapra kerül az olvasztott cukor.

Ehhez egy edényben a cukrot az olajjal felfőzöm, és amikor minden cukorkristály elolvadt és a cukor is szép világosbarna, az előzetesen felszeletelt piskótára csurgatom. Olajozott késsel elsimítom rajta, majd rögtön szét is választom a vágás mentén. (Amikor kihűlt, éles késsel még lehet a szélein javítani, levágni a felesleget.)

Az oldalára egy serpenyőben mandulaszeleteket pirítok szárazon, és ezzel szórom be a tortát.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. december 16. (vasárnap) 19:38
    :)
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Oreo torta Oreo torta
Málnakrémleves mentás túrógombóccal Málnakrémleves mentás túrógombóccal
Cukkinis-paradicsomos tészta Cukkinis-paradicsomos tészta
Vörös bársony torta (Red velvet cake) Vörös bársony torta (Red velvet cake)
Szedres krémes Szedres krémes
Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával
Réteskosárkák mákos krémmel Réteskosárkák mákos krémmel
Csokoládés-mandulás-szilvás pite Csokoládés-mandulás-szilvás pite
Almás-barackos csirkemelltekercs Almás-barackos csirkemelltekercs
Levendulás éclair fánk Levendulás éclair fánk
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122355_gyros-110.jpg Gyros - görög nyár a konyhánkban

A nyári melegben az egyik legjobb, gyorsan elkészíthető, laktató, de nem megterhelő étel a gyros. A falatnyi fűszeres húsok, a…

Napi tipp
A hétvégi vendégségekre, családi ebédekre szánt fogásokhoz érdemes kipróbálni a sokféle módon felhasználható, ízletes kacsamellet. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept