Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Duplán tejszínes csokitorta cukortetővel (Dobos torta)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Duplán tejszínes csokitorta cukortetővel (Dobos torta)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 47
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3-4 evőkanál tej
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • A krémhez:
  • 30 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín 32 % (állati)
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl erős lefőzött kávé
  • 8 dkg holland kakaópor
  • 1 db habfixáló
  • szeletelt mandula az oldalára
  • A tetejére:
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, a citromhéjjal, a sóval és az olvasztott vajjal 5-6 percig géppel keverem, jó habosra. Ezután hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd beleforgatom a fehérjehabot is.

Előveszek 2 tepsit (a sütő méretének megfelelőt), kibélelem őket sütőpapírral, és az egyikbe beleöntöm a piskótatészta felét, ezt betolom rögtön a sütőbe, amit előmelegítettem 180 C fokra, 12 perc alatt megsütöm, majd kiveszem.

A tészta másik felébe szórom a kakaóport, hozzáadom a tejet, kikeverem, ezt tésztát öntöm a másik tepsibe, majd ezt is 12 perc alatt megsütöm. Kiveszem, hagyom kihűlni. Mind a 2 tésztát hosszában 3 részre vágom.

A krémmel szoktam kezdeni, ezt előző nap is el lehet készíteni, mert hűlnie kell, és emiatt tart 2,5 órát a torta elkészítése. A krémhez egy edényben felteszem forr a 2 dl tejszínt, a vajat és a cukrot. Amikor már lassan forr, akkor hozzáöntöm a presszókávét, és ezt az egészet 10 percig forralom, eléggé habzik, ezért néha kevergetem, majd lehúzom a tűzről. Hozzászitálom a holland kakaóport, ezzel is kikeverem, majd hagyom kihűlni. Később a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

Egy nagyobb üvegtálban a másik 2 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval keményre verem. A megdermedt csokikrémet géppel szintén kikeverem selymessé, majd ezt a könnyű krémet adagolom a felvert tejszínhabhoz, ezzel még tovább keverem egy rövid ideig. A krém elkészült.

A torta összeállítása: a 3 felé vágott piskótalapokat felváltva egymásra rakom, majd az alsó lapot egy tálcára teszem. Kémmel megkenek 5 lapot, az oldalára is jusson. A 6. lapra kerül az olvasztott cukor.

Ehhez egy edényben a cukrot az olajjal felfőzöm, és amikor minden cukorkristály elolvadt és a cukor is szép világosbarna, az előzetesen felszeletelt piskótára csurgatom. Olajozott késsel elsimítom rajta, majd rögtön szét is választom a vágás mentén. (Amikor kihűlt, éles késsel még lehet a szélein javítani, levágni a felesleget.)

Az oldalára egy serpenyőben mandulaszeleteket pirítok szárazon, és ezzel szórom be a tortát.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. december 16. (vasárnap) 19:38
    :)
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Diós-fahéjas-juharszirupos csigák Diós-fahéjas-juharszirupos csigák
Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
Muszaka egyszerűen Muszaka egyszerűen
Bolo do caco (madeirai kenyér) Bolo do caco (madeirai kenyér)
Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal, lilakáposztával és lilaburgonyával Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal, lilakáposztával és lilaburgonyával
Sárgabarackos-meggyes lepény Sárgabarackos-meggyes lepény
Aszús-szőlős sajttorta pohárban Aszús-szőlős sajttorta pohárban
Diópuding padlizsánvajjal Diópuding padlizsánvajjal
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Napi tipp
Hétvégén süssünk körtés finomságokat! Készíthetünk pitéket, körtével töltött palacsintát, galette-et, rétest - vagy süthetünk körtével gazdagított kalácsfelfújtat is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept