Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Duplán tejszínes csokitorta cukortetővel (Dobos torta)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Duplán tejszínes csokitorta cukortetővel (Dobos torta)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 45
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3-4 evőkanál tej
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • A krémhez:
  • 30 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín 32 % (állati)
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl erős lefőzött kávé
  • 8 dkg holland kakaópor
  • 1 db habfixáló
  • szeletelt mandula az oldalára
  • A tetejére:
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, a citromhéjjal, a sóval és az olvasztott vajjal 5-6 percig géppel keverem, jó habosra. Ezután hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd beleforgatom a fehérjehabot is.

Előveszek 2 tepsit (a sütő méretének megfelelőt), kibélelem őket sütőpapírral, és az egyikbe beleöntöm a piskótatészta felét, ezt betolom rögtön a sütőbe, amit előmelegítettem 180 C fokra, 12 perc alatt megsütöm, majd kiveszem.

A tészta másik felébe szórom a kakaóport, hozzáadom a tejet, kikeverem, ezt tésztát öntöm a másik tepsibe, majd ezt is 12 perc alatt megsütöm. Kiveszem, hagyom kihűlni. Mind a 2 tésztát hosszában 3 részre vágom.

A krémmel szoktam kezdeni, ezt előző nap is el lehet készíteni, mert hűlnie kell, és emiatt tart 2,5 órát a torta elkészítése. A krémhez egy edényben felteszem forr a 2 dl tejszínt, a vajat és a cukrot. Amikor már lassan forr, akkor hozzáöntöm a presszókávét, és ezt az egészet 10 percig forralom, eléggé habzik, ezért néha kevergetem, majd lehúzom a tűzről. Hozzászitálom a holland kakaóport, ezzel is kikeverem, majd hagyom kihűlni. Később a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

Egy nagyobb üvegtálban a másik 2 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval keményre verem. A megdermedt csokikrémet géppel szintén kikeverem selymessé, majd ezt a könnyű krémet adagolom a felvert tejszínhabhoz, ezzel még tovább keverem egy rövid ideig. A krém elkészült.

A torta összeállítása: a 3 felé vágott piskótalapokat felváltva egymásra rakom, majd az alsó lapot egy tálcára teszem. Kémmel megkenek 5 lapot, az oldalára is jusson. A 6. lapra kerül az olvasztott cukor.

Ehhez egy edényben a cukrot az olajjal felfőzöm, és amikor minden cukorkristály elolvadt és a cukor is szép világosbarna, az előzetesen felszeletelt piskótára csurgatom. Olajozott késsel elsimítom rajta, majd rögtön szét is választom a vágás mentén. (Amikor kihűlt, éles késsel még lehet a szélein javítani, levágni a felesleget.)

Az oldalára egy serpenyőben mandulaszeleteket pirítok szárazon, és ezzel szórom be a tortát.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. december 16. (vasárnap) 19:38
    :)
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal
Fűszeres sajttal töltött csirkemell Fűszeres sajttal töltött csirkemell
Klasszikus sajttorta meggylekvárral Klasszikus sajttorta meggylekvárral
Burgonyás lángos sósan és édesen Burgonyás lángos sósan és édesen
Medvehagymás-fűszeres kalács Medvehagymás-fűszeres kalács
Flódni rétes Flódni rétes
Kefires perec Kefires perec
Lekváros kiskifli Lekváros kiskifli
Cukkinis-kolbászos pizza Cukkinis-kolbászos pizza
Ibolyás-mascarponés piskótatekercs Ibolyás-mascarponés piskótatekercs
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121808_zold-110.jpg Friss tavaszi zöldek

Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. Az április - többek között - már a karalábé, a medvehagyma,…

Napi tipp
Nem klasszikus húsvéti fogás, de a tavaszias időben ideális desszert a rendkívül jól variálható, sokféleképp elkészíthető túrótorta, amely nem igényel nagy előkészületeket, mégis mutatós és finom. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept