Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-mákos krémes süti

Hozzávalók

  • 1 doboz tejföl (315 g)
  • 3 darab tojás
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál darált mák
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 liter tej
  • 10 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

    1. Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk.
    2. A diós laphoz egy tálba tesszük a tejföl egyharmad részét, hozzáadunk egy tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót és 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd összedolgozzuk.
    3. A mákos laphoz egy tálba tesszük a tejföl újabb egyharmad részét, egy tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet , 5 evőkanál mákot és 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd összedolgozzuk.
    4. A kakaós laphoz egy tálba tesszük a tejföl utolsó harmadát, egy tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport és 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd összedolgozzuk.
    5. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütjük.
    6. A krémhez tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.
    7. Ezután megkenjük a krémmel a lapokat, amiket egymásra illesztünk. Az összeillesztett lapok tetejét csokimázzal vonjuk be (a csokit gőz fölött felolvasztjuk és hozzákevertük az étolajat).
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin