Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-lekváros kevert süti citrommázzal

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 7 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1/2 db citrom héja
  • 1 tk sütőpor
  • 2 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
  • 2 marék dióbél
  • A citrommázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 db citrom leve
  • 1 db citrom héja

Elkészítés

    1. A tésztához a margarint a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojással habosra keverjük. Ezután belekeverjük a lekvárt, majd a sütőporral elvegyített lisztet és a szódavizet, és alaposan elkeverjük.
    2. Kivajazunk és kilisztezünk egy 28 cm-es kapcsos tortaformát, beleöntjük a tésztát, a tetejét pedig megszórjuk az apróra vágott dióbéllel.
    3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
    4. A citrommázhoz  a citrom levét és reszelt héját a porcukorral fényesre keverjük. Amikor a sütemény kihűlt, bevonjuk a citrommázzal. Ha a máz megszáradt, utána szeleteljük.

      9 BOMBAJÓ KEVERT SÜTI, HA CSAK EGY ÓRÁD VAN SÜTNI! >>> 

      OMLÓS ÉS FINOM kevert DESSZERTEK! >>> 

      10 TUTI TIPP KEVERT TÉSZTÁHOZ >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin