Elkészítés: A tojásokat a porcukorral habosra keverjük 10 perc alatt elektromos habverővel. A vajat mikróban felolvasztjuk, és hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját is, a tojásos masszába forgatjuk.
Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a tésztamasszát belesimítjuk.
A barackot megmossuk, héját lehámozzuk, majd negyedekbe vágjuk, és a tészta tetején elosztjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, vagyis tűpróbáig világosra sütjük.
A mázhoz a porcukrot a baracklével a cukor felolvadásig keverjük, majd a kihűlt sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk. A mázat hagyjuk megszáradni, utána szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre