Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kifli

MME MME
1 4.3/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A mazsolát leöblítjük, és egy órára beáztatjuk a pálinkába.

Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 10 cm alapú, 20-20 cm szárú háromszögeket vágunk ki belőle. A töltelékhez a diót vagy a mogyorót összekeverjük a cukorral, a pálinkás mazsolával, a tejszínnel és a tojásfehérjével. Minden háromszögre 1-1 nagy teáskanál tölteléket teszünk, és a tésztát a rövid oldalától kezdve feltekerjük. Kiflivé hajlítjuk, és megkenjük tojássárgájával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, a kifliket megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 15 percig sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 299 kcal

Megjegyzés

Lekvárral, gesztenyével is tölthetjük! - MME

Ezek is érdekelhetnek