Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Diós bejgli (alaprecept)

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dkg friss élesztő
  • ½ dl tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárga
  • Töltelék:
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1-2 evőkanál méz

Elkészítés

    1.  Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojást a sárgákkal és az élesztővel elkeverjük és hozzáadjuk a morzsához, és rugalmas tésztává gyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
    2. Míg a tésztát pihentetjük, addig elkészítjük a diós tölteléket. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. Amikor kész, félrehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a diót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héjját, és a mézet. A töltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. A tésztából négy egyforma gombócot csinálunk, nem túl vékonyra kinyújtjuk, megtöltjük a diós töltelékkel és feltekerjük.
    4. A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, húsvillával meglyuggatjuk őket, majd tojással lekenjük a tetejét. Másfél órát hagyjuk pihenni, majd újra lekenjük, és 180 fokos sütőben aranybarnána (kb 45 perc) sütjük.

    MÁKOS BEJGLI (ALAPRECEPT) >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes