Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Diós bejgli (alaprecept)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj
  • Töltelék:
  • 40 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • A te tejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A langyos tej ben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tej et és a 2 tojássárgáját keverjük hozzá, majd a margarint és a csipet sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.
    2. A darált diót külön tálba rakjuk, és összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliáscukorral és a tej jel és . Ha szeretjük, keverhetünk közé mazsolát és reszelt citromhéjat is.
    3. A tésztát 2 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük.
    4. A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, húsvillával meglyuggatjuk őket, majd tojássárgájával a tetej ét. Másfél órát hagyjuk pihenni, majd újra lekenjük, ezúttal a tojás fehérjével, és 180 fokos sütőben aranybarnána (kb 45 perc) sütjük.

    KARÁCSONYI BEJGLI >>>

    BEJGLI, A KARÁCSONYI KLASSZIKUS >>>

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes