Elkészítés: A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra.
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs- és citromhéjjal, a sütőporral. A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal és az olajjal, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez. Nagyjából keverjük össze, és adjuk hozzá a feldarabolt diót, sárgabarackot és áfonyát, majd keverjük alaposan össze. A muffinformát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve rögtön kenjük le a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és szórjuk meg porcukorral, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre