Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált húsos-baconös rakott karfiol

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 ek olaj + a tálhoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg bacon
  • 35 dkg darált hús
  • őrölt fekete bors
  • 15 dkg tejföl
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. Az átöblített rizst kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A megmosott, kisebb rózsákra szedett karfiolt lobogó, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
    2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és a megtisztított, átnyomott fokhagymát. Hozzákeverjük a felkockázott bacont, és zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve fehéredésig sütjük.
    3. A langyosra hűlt rizst egy vékonyan kiolajozott, tűzálló tálba simítjuk, majd elosztjuk rajta előbb a villával kissé áttört karfiolt, azután pedig a darált húsos keveréket.
    4. A tejfölt kikeverjük a tojással, valamint 1 csipet sóval és borssal, végül a rakottas tetejére simítjuk, és a 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha túl hamar pirulni kezd a teteje, egy darab alufóliával lefedjük. Saláta illik hozzá. 
Rizs helyett főtt tésztával (pl. szarvacskával vagy fodros kockával) is elkészítheti az ételt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin