Az átöblített rizst kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A megmosott, kisebb rózsákra szedett karfiolt lobogó, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és a megtisztított, átnyomott fokhagymát. Hozzákeverjük a felkockázott bacont, és zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve fehéredésig sütjük.
A langyosra hűlt rizst egy vékonyan kiolajozott, tűzálló tálba simítjuk, majd elosztjuk rajta előbb a villával kissé áttört karfiolt, azután pedig a darált húsos keveréket.
A tejfölt kikeverjük a tojással, valamint 1 csipet sóval és borssal, végül a rakottas tetejére simítjuk, és a 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha túl hamar pirulni kezd a teteje, egy darab alufóliával lefedjük. Saláta illik hozzá.