Elkészítés: A húst amilyen korán csak tudom bepácolom (én pácnak egy egyszerű, készen kapható fűszerkeveréket vegyítettem össze olajjal), mert minél tovább pácolódik, annál finomabb lesz. A hagymát kockára vágom, a fokhagymát pedig apróra. A húst a pácos olajjal együtt forró serpenyőbe teszem, mialatt a cukkiniknek kikaparom a belsejét, és forrásban lévő vízben 8-10 percig főzöm. A cukkiniket utána lecsöpögtetem, a húskoz pedig hozzáteszem a hagymát és a fokhagymát. Mikor a hagyma már kezd üveges lenni, mehet hozzá a zöldség. Az egészre teszek még egy kis borsot, megkóstolom, kellően ízes-e, ha kell, utánafűszerezek. Amikor a zöldségek is megpuhultak nagyjából, mehet rá a kakukkfű vagy más zöldfűszer. Ezután a cukkikinek tepsibe teszem, és megtöltöm az elkészített keverékkel. 200 fokos sütőben legalább 30-40 percig sütöm, mert a cukkininek kell még idő, hogy jól átpuhuljon. Ha a cukkini is jó puha, ráteszem a füstölt sajtot reszelve, de ezzel már csak 5 perc kell neki. Tálaláskot tejfölt csepegtetek rá. Mi magában ettük, de rizskörettel is tökéletes.