Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkini zöldséges töltelékkel

Hozzávalók

  • 2 db közepes cukkini
  • 2-3 db lila újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 db paradicsom
  • 1 csésze kukorica
  • 1/2 csésze árpagyöngy (gersli)
  • 10 dkg edami sajt
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A cukkiniket félbevágjuk, majd kanállal kivájjuk a magokat. Ezután megsózzuk a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.
    2. Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt lila újhagymát, és üvegesre pároljuk.
    3. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Alaposan összekeverjük, majd aláöntünk kb. 1 dl vizet, és puhára főzzük. (Mire a kukorica megfől, addigra a víz teljesen elpárolog)
    4. A puhára párolt hagymás-kukoricához először hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot, és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot. Ezután a cukkiniket megtöltjük az elkészült töltelékkel.
    5. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött cukkinicsónakokat. Aláötnjük a bort, majd fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt puhára pároljuk.
    6. Ezután levesszük róla a fóliát, és megszórjuk a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

A cukkini ezzel az egyszerű zöldséges töltelékkel is nagyon finom és laktató.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin