Elkészítés: Az 50 dkg lisztet, az élesztőt, a 8dkg cukrot, a 8 dkg olvasztott margarint, az 1 tojást, a 2,5 dl langyos tejet, a vaníliás cukrot és a csipet sót egy tálban botmixerrel vagy fakanállal jól összedolgozzuk. Ha ragacsos a tészta, kevés lisztet adunk hozzá. Letakarva kelesztjük, amíg duplájára dagad. A pudingot az előírás szerint elkészítjük a 2 tasak pudingporból, az 1 liter tejből és a 4 evőkanál cukorból.
A megkelt tésztát gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Kétharmadát a tepsinél kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy a tésztának pereme legyen. Betesszük a kizsírozott tepsibe, megkenjük a kihűlt pudinggal. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ráhelyezzük a pudingtöltelékre, és a két tésztaszélt összenyomkodjuk. Ismét kelesztjük kb. 20 percig.
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra, és kb. 20 perc alatt megsütjük a sütit.
Az étcsokit a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, és a már kihűlt tésztát bevonjuk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre